NLE Review Questions [NP 5 - Psych]

View previous topic View next topic Go down

NLE Review Questions [NP 5 - Psych]

Post by Admin on Mon Mar 31, 2008 12:12 pm

1. Sullivan postulated that anxiety is:

a. an adaptive behavior

b. a result of unconscious as a negative feeling

c. always perceived as a negative feeling

d. interpersonal in origin


ANSWER: (click over the spoiler below to view the answer)

Spoiler:
D! interpersonal in origin
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Number of posts : 563
Registration date : 2008-01-10

View user profile http://slcnwebs.5forum.info

Back to top Go down

Re: NLE Review Questions [NP 5 - Psych]

Post by Admin on Mon Mar 31, 2008 12:18 pm

2. Boy Inggo 5 years old was diagnosed having (ADHD) Attention deficit hyperactivity disorder. Which of the following drugs is usually ordered for a child with this disorder:

a. Methylphenidate (Ritalin)

b. Chlorpromazine HCl (Thorazine)

c. Diazepam (Valium)

d. Imipremine HCl (Tofranil)

ANSWER:
Spoiler:


A! Methylphenidate (Ritalin)
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Number of posts : 563
Registration date : 2008-01-10

View user profile http://slcnwebs.5forum.info

Back to top Go down

Re: NLE Review Questions [NP 5 - Psych]

Post by Admin on Mon Mar 31, 2008 12:22 pm

3. The desired outcome for the nursing care of client with Hypochondriasis is:


A. Nurse will respond in an authoritative manner when client complains pain

B. Client will seek 2nd opinion from healthcare providers

C. Client will state the relationship between life events & physical symptoms

D. Nurse will reinforce physical symptoms experienced by the client


ANSWER:

Spoiler:
C! Client will state the relationship between life events and physical symptoms. Hypochondriasis is a somatoform disorder in which a client presents with unrealistic or exaggerated physical complaints. The disorder usually is accompanied by anxiety, depression, and compulsive personality traits. Therefore, outcome identification focus on the client’s ability to recognize his or her own anxiety; to identify stressors to present physical condition; and identify ways to modify or eliminate the stressors.
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Number of posts : 563
Registration date : 2008-01-10

View user profile http://slcnwebs.5forum.info

Back to top Go down

Re: NLE Review Questions [NP 5 - Psych]

Post by Admin on Mon Mar 31, 2008 12:26 pm

4. When would the nurse best begin preparing for the termination of the relationship with a depressed client?

A. at the first meeting

B. during the working phase

C. after rapport has been established

D. when the discharge date is set


ANSWER:

Spoiler:
A! at the first meeting
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Number of posts : 563
Registration date : 2008-01-10

View user profile http://slcnwebs.5forum.info

Back to top Go down

Re: NLE Review Questions [NP 5 - Psych]

Post by Admin on Mon Mar 31, 2008 12:27 pm

5. The individual with essential hypertension is thought to:

A. Suppress anger and hostility

B. Fear social interactions with others

C. Project feelings onto environment

D. Deny responsibility for own behavior

ANSWER:

Spoiler:
A! Suppress anger and hostility. An individual with essential hypertension inhibit rage; is threatened by guild-ridden hostile impulses that may erupt; “bottled-up” anger and was forced in childhood to restrain resentments. Their personality is controlled, conforming and mature, hard-driven and conscientious, guarded and tense. They need to control and direct anger into acceptable channels; wishes to gain approval from authority.
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Number of posts : 563
Registration date : 2008-01-10

View user profile http://slcnwebs.5forum.info

Back to top Go down

Re: NLE Review Questions [NP 5 - Psych]

Post by Admin on Mon Mar 31, 2008 12:30 pm

6. One of the following is best used for patients with major depression:

a. Group therapy

b. Milieu therapy

c. Cognitive therapy

d. Gestalt therapy

ANSWER:
Spoiler:
B! Milieu therapy


Last edited by Admin on Mon Mar 31, 2008 12:34 pm; edited 1 time in total
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Number of posts : 563
Registration date : 2008-01-10

View user profile http://slcnwebs.5forum.info

Back to top Go down

Re: NLE Review Questions [NP 5 - Psych]

Post by Admin on Mon Mar 31, 2008 12:33 pm

7. Your assessment of a patient with a diagnosis of catatonic schizophrenia will most likely reveal the following sets of behavior?

A. Aloofness, distrust, suspiciousness, grandiosity

B. Regression, giggling, smiling, laughing

C. Anxious, bizarre behavior, depression, elation

D. Stupor, hallucinations, negativism and automatism


ANSWER:
Spoiler:
Answer D. Stupor, hallucinations, negativism & automatism are sets of behavior manifested by patients with Catatonic Schizophrenia. (A) Are sets of behavior manifested by clients with Paranoid Schizophrenia. (B) Are sets of behavior manifested by clients with Disorganized Schizophrenia (C) are sets of behavior manifested by clients with Undifferentiated Schizophrenia

avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Number of posts : 563
Registration date : 2008-01-10

View user profile http://slcnwebs.5forum.info

Back to top Go down

Re: NLE Review Questions [NP 5 - Psych]

Post by Admin on Mon Mar 31, 2008 12:36 pm

8. A client who has recently been prescribed chlorpromazine (Thorazine) complains of blurred vision and sensitivity to light. Nursing interventions should include


A. instructing the client to wear sunglasses.

B. stopping the medication and notifying the physician.

C. scheduling an eye exam for the client.

D. documenting the client’s somatic complaints.


ANSWER:
Spoiler:
A! instructing the client to wear sunglasses.
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Number of posts : 563
Registration date : 2008-01-10

View user profile http://slcnwebs.5forum.info

Back to top Go down

Re: NLE Review Questions [NP 5 - Psych]

Post by Admin on Mon Mar 31, 2008 12:39 pm

9. If child abuse is suspected in a family, which of the following approaches would a nurse take when beginning to interview the child?

A. Speaking to the child by using specific, anatomically-correct terminology

B. Expressing concern to the child that something like this could have happened

C. Assuring the child that any information given will be kept confidential

D. Providing a private place to talk with the child about the incident



ANSWER:
Spoiler:
D! Providing a private place to talk with the child about the incident
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Number of posts : 563
Registration date : 2008-01-10

View user profile http://slcnwebs.5forum.info

Back to top Go down

Re: NLE Review Questions [NP 5 - Psych]

Post by Admin on Mon Mar 31, 2008 12:40 pm

10. The goal of rehabilitation of a Schizophrenic is to:

A. learn effective coping

B. involve the family in client care

C. find employment for the client

D. facilitate optimal functioning of patient


ANSWER:
Spoiler:

D. Facilitate optimal functioning of patient. The primary goal in rehabilitation (of clients with Schizophrenia) is facilitating optimal functioning of the clients. They should be provided with skills necessary to for them to lead a productive life outside the sheltered confines of mental hospital. (A), (B) & (C) are also part of the Rehabilitation program for clients with Schizophrenia.
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Number of posts : 563
Registration date : 2008-01-10

View user profile http://slcnwebs.5forum.info

Back to top Go down

Re: NLE Review Questions [NP 5 - Psych]

Post by Admin on Mon Mar 31, 2008 12:42 pm

10 questions na lang muna. Sana nakuha niyo ang 10 tamang sagot. Yan na lang muna at aayusin ko muna yung ibang questions kung tama ang rationale. Balik nalang kayo ulit sa susunod. Thanks for reading and answering. Cool

Pede niyo muna ipost yung sagot niyo dito tapos saka niyo tignan yung spoiler kung tama nga mga pinost niyong sagot. Mas exciting kapag ganun. Very Happy
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Number of posts : 563
Registration date : 2008-01-10

View user profile http://slcnwebs.5forum.info

Back to top Go down

Re: NLE Review Questions [NP 5 - Psych]

Post by faoron on Thu Apr 03, 2008 7:08 pm

tnx po
avatar
faoron
Active SLCNWeber
Active SLCNWeber

Male
Number of posts : 155
Age : 30
Location : manila
Batch : Magis
Section : nuQuatro \"ALLSTARS\"
Schools/Colleges : University of St Tomas Highschool/ UST hs
Company : Pelican,DATEL,MADCATZ
Registration date : 2008-01-22

View user profile http://www.freewebs.com/nuquatro

Back to top Go down

Re: NLE Review Questions [NP 5 - Psych]

Post by Admin on Fri Apr 04, 2008 9:51 am

11. The basis for building a strong therapeutic nurse-client relationship begins with the nurse’s:

A. sincere desire to help others
B. acceptance of others
C. self-awareness and understanding
D. sound knowledge of Psychiatric Nursing

ANSWER:
Spoiler:
C! Self-Awareness and understanding. By developing Self-Awareness, and beginning to understand his/her attitudes, the nurse can begin to use aspects of his/her personality, experiences, values, feelings, intelligence, needs, coping skills and perceptions to establish relationships with clients. This is called the therapeutic use of self. Nurses use themselves as a therapeutic tool to establish the therapeutic relationship with clients and to help them grow, change, and heal.
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Number of posts : 563
Registration date : 2008-01-10

View user profile http://slcnwebs.5forum.info

Back to top Go down

Re: NLE Review Questions [NP 5 - Psych]

Post by Admin on Fri Apr 04, 2008 9:52 am

12. For a beginning nurse practitioner in a psychiatric-mental health setting, which behavior would be least effective in helping to achieve personal and professional growth?

A. Completing a task for a client instead of repeatedly prompting him to finish it
B. Taking time to adjust to a slower pace
C. Avoiding frustration when a client refuses to interact
D. Use listening and observation skills

ANSWER:
Spoiler:
A! Completing a task for a client instead of repeatedly prompting him to finish it. In the psychiatric-mental health clinical setting, clients frequently need repeated encouragement and prompting to complete a task, an essential component of the client’s plan of care. Thus, completing the task for the client would be ineffective and possibly interfere with the client’s ability to ultimately achieve the goals of care. Adjusting to a slower pace, avoiding frustration, and using listening and observing skills are all important in adjusting to the sole of a nurse in the Psychiatric-mental health clinical setting.
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Number of posts : 563
Registration date : 2008-01-10

View user profile http://slcnwebs.5forum.info

Back to top Go down

Re: NLE Review Questions [NP 5 - Psych]

Post by Admin on Fri Apr 04, 2008 9:54 am

13. Your client has been roaming on the streets for several years. The client has delusions and frequently responds to auditory hallucinations. Which of the following client needs would be your priority?

A. Self-esteem
B. Love and Belongingness
C. Self-Actualization
D. Physical safety

ANSWER:
Spoiler:
D! Physical Safety. The client is homeless, has delusions and responds to auditory hallucinations, the client is at risk for injury. Therefore, the priority need is his physical safety. This need must be met before any higher level needs such as self-esteem, love and belonging, and self-actualization are addressed.


Last edited by Admin on Fri Apr 04, 2008 9:58 am; edited 1 time in total
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Number of posts : 563
Registration date : 2008-01-10

View user profile http://slcnwebs.5forum.info

Back to top Go down

Re: NLE Review Questions [NP 5 - Psych]

Post by Admin on Fri Apr 04, 2008 9:55 am

14.Which contribution of the psychoanalytical model is particularly useful to psychiatric nurses?

A. All behavior has meaning
B. Behavior that is reinforced will be perpetuated
C. The first 6 years of a person’s life determine his personality
D. Behavioral deviations result from an incongruence between verbal and nonverbal communication

ANSWER:
Spoiler:
A! All Behavior has Meaning. Psychoanalytic theory supports the notion that all human behavior is caused and can be explained. All behavior has a meaning. Freud believed that sexual impulses and desires motivated much of human behavior.
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Number of posts : 563
Registration date : 2008-01-10

View user profile http://slcnwebs.5forum.info

Back to top Go down

Re: NLE Review Questions [NP 5 - Psych]

Post by Admin on Fri Apr 04, 2008 9:56 am

15. The Psychiatric nurses’ role in tertiary prevention is:

A. Prevent the spread of disease
B. Promote mental health through anticipatory guidance
C. Case finding to limit severity of disease
D. Prevent the crippling defects of illness through rehabilitation programs

ANSWER:
Spoiler:
D! Prevent the crippling defects of illness through rehabilitation programs. Tertiary Prevention – activities designed to restore individuals with disabilities to their optimal level of functioning. Primary Prevention – activities directed toward the protection from or avoidance of potential health risks. Secondary Prevention – activities designed for early diagnosis and treatment.
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Number of posts : 563
Registration date : 2008-01-10

View user profile http://slcnwebs.5forum.info

Back to top Go down

Re: NLE Review Questions [NP 5 - Psych]

Post by Admin on Fri Apr 04, 2008 9:57 am

16. A nurse who uses nurturing activities such as bathing or feeding the patient is assuming the role of a:

A. Counselor
B. Teacher
C. Ward Manager
D. Parent Surrogate

ANSWER:
Spoiler:
D! Parent surrogate. One of the six subroles of the psychiatric nurse during a therapeutic relationship is being a parent surrogate. The nurturing needs of clients who are unable to carry out simple tasks are met by the subrole of a parent surrogate.
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Number of posts : 563
Registration date : 2008-01-10

View user profile http://slcnwebs.5forum.info

Back to top Go down

Re: NLE Review Questions [NP 5 - Psych]

Post by Admin on Fri Apr 04, 2008 9:59 am

17. In the application of the nursing process, the nursing diagnoses are prioritized according to:

A. the established goals of care
B. the nurses’ priority of care
C. life threatening potential
D. focus on resolution of patient’s problems

ANSWER:
Spoiler:
C! Life threatening potential. Nursing diagnoses are the identification of patient’s problems based on conclusions about the dynamics of verbalizations and behaviors. Emergency behaviors are given priority in establishing nursing diagnoses and in negotiating “no harm contracts” with patients.
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Number of posts : 563
Registration date : 2008-01-10

View user profile http://slcnwebs.5forum.info

Back to top Go down

Re: NLE Review Questions [NP 5 - Psych]

Post by Admin on Fri Apr 04, 2008 10:15 am

18. In planning the discharge of a client with chronic anxiety, the goal should focus on which of the following?

A. Eliminating all anxiety from daily situations
B. Ignoring feelings of anxiety
C. Identifying anxiety producing situations
D. Continued contact with crisis counselor

ANSWER:
Spoiler:
C! Identifying anxiety producing situations. Client and family education in planning the discharge of the client with chronic anxiety should focus on learning ways to manage anxiety and cope with reactions to stress and identify the cause of anxiety, and anxiety producing situations.
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Number of posts : 563
Registration date : 2008-01-10

View user profile http://slcnwebs.5forum.info

Back to top Go down

Re: NLE Review Questions [NP 5 - Psych]

Post by Admin on Fri Apr 04, 2008 10:20 am

19. Management of client with Somatoform Disorders includes the following EXCEPT:

A. Use of Matter-of-fact attitude
B. Help develop insight into his/her condition
C. Help use effective coping skills to reduce stress and anxiety
D. Ignore somatic complaints

ANSWER:
Spoiler:
D! Ignores somatic complaints. Management of client with somatoform disorders include providing health teaching, assisting the client to express emotions, teaching coping strategies, recognizing relationship between stress/coping and physical symptoms. Ignoring somatic complaints is not effective because it will only cause more anxiety on the part of the client and will be a result of a manipulative behavior use of a matter-of-fact attitude is also used.
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Number of posts : 563
Registration date : 2008-01-10

View user profile http://slcnwebs.5forum.info

Back to top Go down

Re: NLE Review Questions [NP 5 - Psych]

Post by Admin on Fri Apr 04, 2008 10:25 am

20. Defense mechanisms used by clients experiencing Dissociative Disorder:

A. Dissociation & Undoing
B.Dissociation & Repression
C. Repression & Projection
D. Regression & Denial

ANSWER:
Spoiler:
B! Dissociation and repression. An essential feature of Dissociative Disorder is a disruption of integrated functions of consciousness, memory, identity, or perception of the environment. Dissociation is a defense mechanism defined as the unconscious separation of painful feelings and emotions from an unacceptable idea, situation, or object. Undoing is doing something to counteract or make up for a transgression or wrong doing. Repression is unconscious and involuntary forgetting of painful ideas, events or conflicts. Projection is blaming someone else for one’s difficulties or placing one’s unethical desires on someone else. Regression is return to an earlier and more comfortable developmental level. Denial is unconscious refusal to admit an unacceptable idea or behavior.
avatar
Admin
Admin
Admin

Male
Number of posts : 563
Registration date : 2008-01-10

View user profile http://slcnwebs.5forum.info

Back to top Go down

Re: NLE Review Questions [NP 5 - Psych]

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum